duminică, 5 decembrie 2021

Adevărul despre vaccinurile împotriva Covid 19

 

                                                                              


Traim intr-o lume a constrastelor, pe de o parte avem informatile oferite de televiziuni, presa oficiala care ne arata drama din spitale , cu zecile de mii de morti de Covid , pe de alta parte internetul, facebook care ne asalteaza cu teoriile conspiratiei si campania antivaccinista. Sunt doua tabere sau surse de informatii care se bat cap in cap, in functie de judecata fiecaruia alegem sa credem in una sau alta din variante. 

Cei care sau simtit atrasi de varianta conspirationista au ajuns sa creada ca totul e o facatura  o pandemie falsa, o inscenare pusa la cale de oculta mondiala, sau de companiile farmaceutice care au mituit pe doctorii si politicienii din lumea intreaga pentru a impune vaccinarea populatiei  intregii planete pentru obtine ei un  profit urias.  De fapt chiar si teoriile conspirationiste sunt diverse sursa lor predominanta sunt Statele Unite de acolo vine si varianta cu Oculta Mondiala , Bill Gates, Fauci, dar si cu complotul Big Pharma care ar controla lumea, pana la urma toate se combina si iese in final un "ghiveci" conspirationist care prinde tare bine la public, majoritatea opiniilor pe facebook sunt aparent pro  conspirationiste antivacciniste. De ce ? pentru ca varianta conspirationista pare mai "cool"  in plus vine in intampinarera nemultimirilor generate de restrictii, vaccinare obligatorie, si este foarte atragatoare pentru ultra religiosii apocaliptici care vad in toate ce se intampla implinirea  celor scrise in cartea Apocalipsa, sfarsitul lumii. In mod ciudat oamenii pare ca se tem mai mult de sfarsitul lumii decat de sfarsitul lor , desi dupa cum arata datele oficiale pandemia a ucis in Romania pana acum peste 57 000 de oameni , iar in lume milioane. 

Dar conspirationistii vin si aici cu teoriile lor fake-news , ei zic : " autoritatile mint, exagereaza oamenii mor de alte boli sau din cauza doctorilor care ii omoara intentionat in spitale cu oxigenul care le arde plamanii, sau ii omoara cu medicamente puternice sau cu otravuri." Ei refuza adevarul si se refugiaza in povesti inventate de persoane care nu au nimic de a face cu medicina dar care sunt din tabara lor anti "Oculta Mondiala ". 

In acest "razboi informational " minte toata lumea, conspirationistii antivaccinisti afirmand ca nu este pandemie, ca oamenii ar muri de altceva decat de Covid etc. iar autoritatile impreuna cu televiziunile mint cand afirma ca vaccinul este sigur , evitand sa ne spuna numarul exact de cazuri de efecte adverse grave si decese aparute  de pe urma vaccinului. 

Din pacate suntem nevoiti sa aflam de pe facebook de efectele adverse grave ale vaccinurilor anti Covid din marturiile celor care au facut vaccinul si au ramas cu sechele precum miocardita , boli neurologice, cardiace, articulare. Autoritatile cauta sa le ascunda de teama sa nu sperie lumea si oamenii sa nu se vaccineze dar ele exista. Avand in vedere ca in prezent majoritatea populatiei are acces la internet  atunci cand se maifesta un caz de efect advers grav, stirea apare aproape instantaneu pe facebook sau pe saiturile antivaccinste, majoritatea din ele  se afla.

 In Romania conform INS  exista 3 cazuri de  deces suspect  post vaccinare, nerecuscut oficial dar in discutie. In realitate sunt mai multe cazuri de deces , prof. dr. Musta mentiona un procent de 0.002% din cei vaccinati , plus cateva  zeci de cazuri de sechele post vaccinare la 7,8 milioane de persoane vaccinate pana in prezent .In Marea Britanie au fost 332 cazuri de efecte adverse grave si 58 decese la 35 milioane de doze administrate de la Astra Zeneca (Media Fax) .  

 Procentual numarul cazurilor de deces sau efecte grave este  mic dar important pentru individ, sunt persoane care se sperie daca aude si de un singur caz de deces sau reactie grava, iar antivaccinstii plimband aceste cazuri pe tot internetul fiind redistribuit de zeci sau sute de mii de ori pe tot facebook-ul  creaza  un impact emotional foarte puternic.

(Cazurile cu efecte adverse grave ar putea creste in timp daca se va continua cu alte doze de vaccin, doza numarul 4,5 ).

Poate greseala guvernului a fost ca nu a importat decat 4 tipuri de vaccinuri cele primite prin Comisia Europeana: Pfizer, Moderna , Astra Zeneca si Johnson&Johnson primele doua realizate cu tehnologie MARNA - ARNm si ultimele doua cu tehnologie  Vectori adenovirali . Sunt cele mai atacate tipuri de vaccinuri fiind fabricare in SUA si Europa mai ales cele cu ARNm , dar despre toate se spune ca au reactii adeverse asemanatoare, in principal tromboze (desi sunt cazuri rare). Sunt  3 cazuri de tromboze la un milion de vaccinati ,mult mai multe sunt la infectati nevaccinati  afirma prof. dr Musta .

In lume exista pana acum aprobate  vreo 13 tipuri de vaccinuri impotriva Covid dezvoltate prin  tehnologii diferite , unele clasice cu virus inactivat . Unii au ironizat Ungaria si Serbia care au cumparat vaccinuri rusesti sau chinezesti pe langa cele de la UE, dar au oferit populatiei posibilitatea de a alege vaccinuri produse pe alta tehnologie care probabil nu au aceleasi reactii adverse grave ca cele importate de Comisia Europeana care au fost foarte mult criticate de antivaccinistii din SUA ca fiind "experimentale" si nesigure. Vaccinurile fabricate prin tehnologie clasica nu sunt atat de contestate (cel putin nu in Romania) si poate ar fi fost mai usor acceptate de populatie.

https://www.europarl.europa.eu/EPRS/graphs/2021-Covid-19-vaccines_RO.pdf

 Poate fi si un gram de conspiratie,in toata povestea asta  interese financiare, dar nici pe departe ceea ce sustin conspirationistii, pandemia este reala , la fel stirile din presa, iar necesitatea unui vaccin (dar nu obligatoriu) este si ea cat se poate de reala. Insistenta cu care unele televiziuni vor sa impuna vaccinarea, mai ales cea  obligatorie desi pare suspecta  este data de faptul ca ei jurnalistii sunt vaccinati cred in vaccin si sustin tot ce vine de la Bruxelles fiind bine indoctrinati politic .


                                                                                 



                                                                               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.