luni, 25 mai 2020

Cum arăta un tânăr american pasionat de fitness înainte și după ce s-a vindecat de coronavirus

Ravagiile COVID-19. Cum arăta un tânăr american pasionat de fitness înainte și după ce s-a vindecat de coronavirus


Pentru adepții teoriei conspirației conform căreia coronavirusul nu există, experiența lui Mike Schultz ar trebui să ridice un semn de întrebare. După 6 săptămâni petrecute într-un spital din Boston după ce s-a îmbolnăvit de coronavirus, a postat pe rețelele de socializare selfie-uri realizate înainte și după boală, iar diferența este șocantă.


 Experiențalui Mike Schultz, relatată într-un articol apărut pe Fox News care îi citează pe cei de la BuzzFeed, este una care ar trebui să pună pe gânduri orice sceptic. Are 43 de ani, este asistent medical în San Francisco, este un adept al antrenamentelor zilnice și al unui stil de viață sănătos. Tocmai de aceea se mândrea cu corpul de invidiat pe care îl obținuse în urma orelor petrecute în sala de fitness. Fiind foarte atent la stilul de viață adoptat, Mike nu suferea de nicio altă boală. Cu alte cuvinte, era un om sănătos, sportiv, care nu își făcea prea multe griji că s-ar putea îmbolnăvi.
Și totuși, inevitabilul s-a produs după ce la mijlocul lunii martie a fost la un festival la Miami Beach. În urma evenimentului, 38 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavisrus și 3 bărbați au și murit.

 “Știam că virusul circulă. Totuși nu erau niciun fel de restricții. Niciun fel de carantină. Ne-am gândit că, mă rog, trebuie să ne spălăm pe mâini mai mult și să fim atenți să nu ne atingem fața”, a declarat Mike. Însă la câteva zile după ce a ajuns la Boston, a început să facă febră 39.5 și să aibă dificultăți de respirație. Dus de urgență la spital, medicii au constatat că avea plămânii plini cu lichid. Cum starea sa continua să se deterioreze a ajuns la terapie intensivă unde a fost intubat timp de mai bine de o lună.




După ce și-a revenit, Mike spune că a inițial a crezut că doar o săptămână a petrecut-o în spital, când în realitate au trecut șase! Iar efectele bolii sunt devastatoare: a slăbit aproape 23 de kg și nici acum nu și-a revenit complet. A fost un efort uriaș să stea în picioare pentru a realiza această poză.




“Mă simțeam atât de slăbit. Nici măcar nu puteam ține telefonul în mână! Era atât de fustrant! Nici măcar nu puteam scrie pentru că îmi tremurau mâinile îngrozitor”, a declarat Mike pentru BuzzFeed News.



De când a fost externat săptămâna trecută, Schultz spune că a primit multe reacții din cauză că a participat la festivalul din Miami Beach dar că acum vrea să se concentreze pe recuperare: “Nu am crezut că poate fi atât de serios până când lucrurile nu au început să se întâmple. Am crezut că sunt suficient de tânăr ca să nu mă afecteze și știu că mulți oameni gândesc așa”.  Însă a vrut să arate lumii efectele coronavirusului și faptul că i se poate întâmpla oricui.

sursa  https://ro-mania.ro/ravagiile-covid-19-cum-arata-un-tanar-american-pasionat-de-fitness-inainte-si-dupa-ce-s-a-vindecat-de-coronavirus/?fbclid=IwAR0AywUhxn4N8jb8RG6dpUoakHCsmmlE6dvpTatmX_mTYFE_67Hg7NUyTHs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.