sâmbătă, 13 iunie 2020

Până unde poate merge ticăloşia unora în pandemie

                                                                                           



Conform statisticilor atunci când sa declarat pandemia de Covid 19 in Romania peste 90%  din populatie era de acord cu instituirea  Starii de Urgenta si cu restrictiile impuse de aceasta, după 3 luni a scazut la 35% . 
Televiziunile din Romania au relatat pe larg situatia disperata din tarile puternic afectate de pandemie , in special din Europa si SUA , spitale depasite de situatie ,supraaglomerate in Italia, Spania, Marea Britanie, SUA etc. Medici obligati sa aleaga pe care bolnavi sa-i salveze si pe care sa-i lase sa moara din lipsa de aparate de ventilatie si locuri disponibile la Terapie Intensiva. Cadre medicale nevoite sa lucreze cate 10-12 ore pe zi sau chiar mai mult unii pana a epuizare totala ,chiar deces ca sa nu mai luam in considerare cadrele medicale care si-au pierdut viaţa din cauz infecării cu  virusul SARS-CoV 2 . Cadavrele mortilor de Covid umpând pâna la refuz morgile din spitale au ajuns sa fie depozitate in sali uriase de sport in Spania  sau biserici in SUA. Cimitirele fiind si ele pline pâna la refuz sa ajuns ca cadavrele sa fie trasportate cu camioane militare la crematorii la 200 km in Italia, Spania  sau ingropate in gropi comune in Brazilia. 

                                                                                 



   Pe de alta parte în Romania datorita măsurilor restrictive luate din timp situatia nu a ajuns la fel de gravă ca in alte tari, , cele mai alarmante situatii fiind la spitalele din Suceava , Deva , Arad , Bucuresti dar datorita instituirii uneor conduceri militare situatia a putut fi tinuta sub control.
    Dar masurile restrictive instituite in perioada Starii de Urgenta a creiat pe internet , pe facebook  o stare de numultumire , chiar revolta care sa amplificat de la o zi la alta
    Sa creeat un curent de respingere totala a restrictiilor generata de anumite grupuri de persoane interesate . Hoarde de conspirationisti , anarhisti, ordodocsi fanatici, neoprotestanti apocaliptici , nationalisti si nu in ultimul rand pesedisti  sau napustit sa desfiinteze tot a a facut guvernul si medicii pentru a limita efectele pandemiei cu Covid 19.  Sau distribuit sute de mii de articole, filmulete , ştiri false  (minciuni)  prin care se desfiinteza insasi ideea de pandemie, coronavirus , punandu-se in loc conspiratii din cele mai absurde.
  Printre cele mai aberante lozinci lansate in mediul on line ( intr-o mai mica masura la TV) au fost  :
    Pandemia nu exista este doar un complot pus la cale de Oculta Mondiala  la care au aderat  guvernele statelor lumii cu scopul de a instaura o dictatura mondiala prin care sa se limiteze drastic drepturile omulului , precum drepturile religioase, implementarea unui program de vaccinare obligatorie a tuturor oamenilor, implantarea de cipuri pentru controlul populatiei
Alta minciuna des vehiculata pe facebook a fost ca statul a declarat un numar mai mare de morti decat cel real fiind pusi la socolteala persoane decedate de boli cronice.  Anafabeţi funcţionali,  cizmari , manichiuriste  sau visat  peste noapte mari specialisti in medicina apti de a  judeca si desfiinta deciziile medicilor.
                                        
                                                                                       

        Termometrizarea  prin scanare si purtarea mastii in public au fost alte subiecte din care sau facut  adevarate scenarii halucinante precum : masca simbolizeaza sclavia, noua ordine mondiala, semnul tacerii, teama de moarte etc. Cei care au inventat aceste lozinci dovedesc o imaginatie bolnava care nu are nici o legatura cu realitatea. 
  Mastile de protectie  sunt purtate in mod normal peste tot in lume  in situatii de pericol la infectii , se poarta in spitale de catre medici, asistente, se poarta in ţări din Asia precum in Japonia, China, Hong Kong, pe strada in mod voluntar ,preventiv , de ani de zile . Sau purtat masti de protectie la pandemia de gripa spaniola din anii  1918- 1920. 
Să fi fost si atunci vreo conspiratie mondiala , pusa la cale de masoni pentru a  cucerii lumea ? În nici un caz.

                                                                       
 

       Mastile de protectie se poarta in majoritatea tarilor din intreaga lume in situatii de epidemie sau pandemie  iar acum cu siguranta OMS a declarat pandemia de  Covid 19 pe baza unor dovezi incontestabile . In conditii de restrictii severe in intrega lume sau inregistrat :
 7.630715 cazuri infectari si 425 000 morti pana in prezent. Un  studiu realizat de o universitate prestigioasa in Marea Britanie arata ca daca nu s-ar fi luat masurile de restrictie prin starea de urgenta ar fi existat peste 3 milioane decese in Europa.
 https://stirileprotv.ro/stiri/international/studiu-3-1-milioane-de-europeni-ar-fi-putut-muri-daca-nu-erau-impuse-masurile-de-izolare.html?fbclid=IwAR1zqhzcs8e8B3Rq77Rykw0I3nXHduhSpowHxdPfkg_TvW4y8DjmeotTo78

     De ce sau alaturat atat de multi români acestei revolte anti-restrictii , anti-masti de pretectie...?  Pentru ca au vazut statistici care spun ca doar un procent relativ mic din persoanele sub 45-50 de ani mor de Covid 19 ,  in timp ce persoane peste 50 ani, bolnavi cronici cad victime acestui virus .  
Si atunci zic ei "daca noi cei tineri , sanatosi nu suntem in pericol de moarte de ce sa fim noi pusi sa respectam restrictii,  de ce să se inchida magazine, afaceri, birturi, stadioane ,   cluburi, biserici , de ce sa sufere economia pentru o anumita  categorie mai vulnerabila din populatie...
Asa gandesc cei care  se revolta, care realizeaza  sau distribuie postari cu lozinci de genul "Masca pe figura e dictatura"  . 
Acestor "oameni" le lipsesc  sentimentul de umanitate, de solidaritate cu alti oameni care sunt in pericol de moarte datorita acestei infectii teribile cu Coronavirus. Prefera sa conteste realitatea răspandind ştiri false, impotriva  masurilor luate de guvern  decat sa fie solodari cu cei in pericol...
Statele au obligatia sa-si pretejeze cetatenii de pericole, de boli, de moarte . Unii nu inteleg asta  , prefera sloganul "Scapa cine poate" ...
De ce sa poarte el/ea masca , si in acest fel să se pretejeaza pe el dar să îi  protejeze si pe altii pe care ii poate imbolnavii grav  infectandu-l  ? Mai bine se revolta , impotriva statului..
   Desi dragostea pentru semeni este o norma obligatorie in crestinism, cine mai ţine cont de asta , cand conspirationistul  se viseaza ca lupta cu un dusman invizibil ,iluzoriu  care vrea sa-i ia "drepturile "
Cu ce se deosebesc aştia de alti anarhisti precum cei din miscarea Black Life Matters care distrug SUA si nu numai in numele libertatii ? Cu nimic.                               

 

    
 
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.