marți, 7 iulie 2020

Paranoia lui Pătruşcă - Ni se pregăteşte o lume a întunericului - Lumea Ţapului Sălbatic


                                                                        



Ziaristul Adrian Pătruşcă sa specializat , mai ales  în ultimele luni de când a început pandemia pe articole despre conspiraţii, a devenit conspitaţionistul de serviciu de la EVZ , jumatate de adevaruri combinate cu minciuni fac deliciul amatorilor de conspiraţii .
Patrusca  amestecă protestele de strada care au urmat uciderii lui Floyd  care au devastat SUA  în luna mai provocate de probleme rasiale vechi si grave din aceasta ţară cu creşterea alarmanta a numarului de infectari şi cu ,cite "revenirea la măsurile drastice: izolare, carantină, Fauci, Arafat. Valul doi."  Aici culmea  vede  o conspiraţie, deşi era  de aşteptat  ca după valul de proteste , cu aglomerări de oameni va urma o crestere masiva a numarului de infectati. "Covidul și Rebeliunile par să se completeze perfect. Conlucrează" mai spune el .
 Fantezii, nu  are nici o legatura Covid 19 cu  Floyd si cu protestele ulterioare uciderii lui ! Nimeni nu a orchestrat cele două evenimente.

                                                                          


Ziaristul Patrusca  mai spune în articolul său ca : "Într-o scrisoare adresată președintelui Donald Trump, pe 7 iunie, cardinalul Carlo Maria Vigano, fost nunțiu apostolic (ambasador al Vaticanului) la Washington în 2011-2016, afirma că asistăm la un război biblic între Copiii Luminii și Copiii Întunericului. Un război pentru stăpânirea lumii."  Ce e nou  aici Asta a fost intodeauna un "conflict" spiritual  intre crestini si necrestini pentru asi  impune convingerile  in societate . 

Articolul continua cu  fraza : "Expresia „Distanțare socială” descrie perfect pe fond destrămarea relațiilor sociale și alterarea legăturilor interumane."  Expresia distatare sociala se refera la distatarea fizica care trebuie sa existe intre oameni, pe timpul pandemiei pentru a nu raspandi Covid 19 care sa dovedit extrem de periculos pentru anumite categorii de persoane. Exagerarea pe care o face autorul ţine mai curând de o psihoză specifică celor care cred în conspiraţii , cei care sustin conspiraţiile nefiind straini uneori de anumite comportamente psihice bizare.

 Conform definiţiei, "o teorie a conspiratiei este o ipoteza neverificata avansata de un individ sau grup de indivizi cu scopul de a comunica o informatie drept "veridica. "Pentru unii indivizi o compulsie obsesiva de a crede , dovedi sau raspandi o teorie a conspiratiei poate indica o stare psihologica bine-cunoscuta , una ipotetică sau combinatii ale acestora cum ar fi : paranoia , schizofrenia şi sindromul lumii rele."
 

"O persoana din patru s-a temut cel putin o data ca i se va intampla ceva rau, iar aceasta ingrijorare exagerata este unul dintre efectele societatii in care traim, sustin cercetatorii de la Oxford. Semnalul de alarma a fost  tras de catre psihiatrul britanic Daniel Freeman, in studiul „Paranoia: Spaima secolului XXI”.

„Paranoia este temerea nefondata sau exagerata ca altii incearca in mod deliberat sa ne faca rau.  Pare ca am intrat in era paranoia, iar indicatorii ne arata ca situatia se va agrava si mai mult”, a declarat specialistul britanic, profesor la Universitatea Oxford, citat si de adevarul.ro.  Conform studiului, 20% sunt chinuiti de gandul ca sunt tinuti sub observatie sau urmariti la propriu.  De asemenea, 5% se tem ca exista o conspiratie la nivel mondial menita sa-i distruga."

( sursa : https://e-psihiatrie.ro/paranoia-spaima-secolului-xxi/)

 Din punct de vedere  religios nu este nici un secret ca lumea se indreapta catre autodistrugere morala, si nu numai, schimbarile care au loc zi de zi in societatea noastra cand valorile crestine sunt inlocuite cu cele atee sau păgâne, corectitidinea politica ideologia sec. XXI  care a pus stapanire pe occident dovedesc ca profetiile scripturii se implinesc sub ochii nostrii.

 Pe de alta parte nu putem sa evadam din realitate si sa imbatisem elucubraţiile  conspiratiilor inventate de oameni asa cum fac foarte multi astăzi.



                                                                              


E drept ca in America acum este un haos total , cu miscarile astea anarhiste neo-marxiste, cu albii care saruta  din obedianta picioarele negrilor pe strada (asta e prostie americana nu conspiratie mondiala)  si asta a debusolat multa lume, de acolo.  Insa sa accepti sa te alaturi unei miscari de razvrătiţi (anarhişti)  de pe internet numita Teoria Conspiratiei e chiar prea mult !

Teoria Conspiratiilor Covid 19 , neaga insasi virusul SARS- Cov 2  neaga pandemia de Covid 19 si pune in loc  presupusa "Oculta Mondiala" care "vrea sa ne vaccineze obligatoriu si sa ne implanteze un cip pentru a ne controla " . Inventii, conspiratii  absolut aberante care nu au nici o legatura cu realitatea , nu exista  nici o dovada care sa sustina povestile lor.
Adrian Patrusca si impreuna cu el toti cei care au preluat acest articol pe saiturile  lor , insuşindu-şi punctul de vedere al autorului  nu recunoaste nici un moment  faptul ca suntem acum  intr-o pandemie cu un virus foarte periculos cu  răspândire rapidă care pâna acum a infectat peste 2 milioane de oameni şi a ucis peste 500 000 de persoane pe intreg globul. 

Pe aceştia  se pare ca nu-i  impresioneza cu nimic aceste date , preferă să rămana in lumea conspiraţiilor.  Este foarte grav ce fac acesti oameni,  pentru că articolele lor se raspandesc pe tot internetul, multi neoprotestanti romani cad in plasa conspiratiilor si fac un rau imens pentru ca raspandesc o psihoză cu  poveşti apocaliptice inventate Din cauza acestor ştiri false raspandite de adeptii conspiratiilor sa creat un curet de opinie majoritar  pe internet  care neaga pandemia, neaga stirile oficiale , si creeaza o nesupunere (ignorare) generalizata in societate pentru masurile restrictive date de guvern pentru combaterea pandemiei ,ceea ce duce automat la cresterea numarului de infectari in ţară !

Conspirationistii acuza "Oculta" care pun la cale un alt val 2 , dar ei sunt de fapt "oculta" care provoaca  cresterea numarului de infectari in randul populatiei prin negarea, bagatelizarea  pandemiei şi  instigare la nesupunere .  lar la toamnă, iarnă daca virusul nu scade in putere ar putea fi chiar mult mai rău , pentru mulţi oameni din categoria de risc. (o putem numii crimă cu premeditare) .

 Poate ar  fi vremea ca  şi pastorii din Romania , liderii de culte să-şi exprime un punct   de vedere ferm public referitor la acest subiect , credem în realitate sau credem în conspiraţii ?  

Altfel oamenii o să treacă uşor uşor de la creştinism la  religia Teoria Conspiraţiei,  "noua relgie mondială" ...de pe facebook.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.