joi, 6 august 2020

Teoria conspirației - Religia Satanei


                                                                           


     Sfănta Scriptură ne spune să ne ferim de minciună: Diavolul este tatăl minciunii  Ioan 8:44..
 Astăzi oamenii nu mai sunt interesați de adevăr ci sunt dispuși să creadă orice se potrivește cu dorințele și cu prejudecătile lor .
 Restricțiile impuse de guvern pentru combaterea pandemiei cu coronavirus , care au culminat cu starea de urgență ,iau deranjat pe mulți oameni în România dar nu numai, unii au suferit pierderi financiare, altii au fost nemultumiti de restrictiile din domeniul religios, "apocalipticii" au vazut in restrictiile pentru combarea pandemiei sfarsitul lumii, Apocalipsa. Revoltații au aderat cu ușurință la Teoriile Conspirației  care circulă pe internet. 
Există mai multe astfel de teorii, una din acestea sunt bazate pe filmul produs in SUA numit "Plandemic" , și care a adunat milioane de vizualizari în rândul adepților conspirației.

   „Plandemic” a fost creat de regizorul Mikki Willis și de către Elevate Films, o companie care a mai promovat și alte teorii false în trecut. Clipul are la bază ideea că pandemia de coronavirus a fost creată intenționat pentru ca producătorii de vaccinuri să se îmbogățească. Printre cei care vorbesc în „documentar” se află și Judy Mikovits, un biolog care a publicat în 2009 în revista "Science" o lucrare potrivit căreia sindromul oboselii cronice este provocat de un virus provenit de la șoareci. Doi ani mai târziu, după ce studiile au arătat că afirmația lui Mikovits este falsă, ea a fost concediată, iar revista a retras articolul de pe site. 

Judy Mikovits susține, printre altele, că vaccinurile omoară milioane de oameni, că SARS-CoV-2 a fost creat în laborator și că Bill Gates are legătură cu asta, că măștile îi îmbolnăvesc pe oameni, nu îi protejează, și că apa de mare îi vindecă pe bolnavii de COVID-19.
 Revista Science a demontat toate aceste teorii. La fel și medicii.


  A crede și a promova teoriile conspirațiilor înseamnă practic a nega Știința și tot ce spun medicii specialisti si  profesorii universitari prestigioși  (precum Prof. Dr. Streinu Cercel, Prof. Dr. S.Bubenek - Prof. dr. Rafila, Prof. Dr. Sabina Zurac etc.)  care susțin pericolul reprezentat de boala Covid 19 .


Ce trasături de caracter au oamenii care nu cred în COVID 19 

Exista șapte  tresături distrinctive, ale gândirii conspiraționiste, iar "Plandemic" oferă exemple ca la carte la toate. Aflând care sunt aceste tresături, ne poate ajuta sa idendificăm imediat teoriile conspiraționiste nefondate.
Convingeri contradictorii  Adepții teoriilor conspiraționiste vor atât de mult să nu creadă informațiile din surse oficiale, încât nu contează dacă propriile lor convingeri sunt în contradicție. Filmul „Plandemic” oferă două teorii false ale originii noului coronavirus. Filmul susține că SARS-CoV-2 provine dintr-un laborator din Wuhan, dar spune și că toată lumea de pe Terra are deja acest coronavirus de pe urma vaccinărilor anterioare, iar purtarea măștilor de protecție activează virusul. Așadar, nu există nicio coerență între cele două teorii false.

Suspiciune înainte de toate Adepții teoriilor conspiraționaste sunt extrem de suspicioși când vine vorba de informații din surse oficiale. Asta înseamnă că dovezile științifice care nu corespund cu teoriile conspirației trebuie să fie false (in viziunea lor).
Totuși, dacă cineva crede că datele științifice sunt falsificate, acea persoană ajunge să creadă că orice organizație științifică care aprobă „informațiile oficiale” face parte din conspirație. În cazul COVID-19, este vorba despre Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC), Administrația Alimentară și a Medicamentelor din SUA (FDA), dar și dr. Anthony Fauci. Practic, orice grup sau persoană care are cu adevărat cunoștințe științifice face parte din conspirație (ce aberant !).

Victime pentru totdeauna Adepții teoriilor conspiraționiste se consideră victime ale persecutării organizate. „Plandemic” continuă această tendință și spune că lumea întreagă este victimă a decepției propagate de media și chiar de noi înșine, noi fiind complici fără să știm.😆

În același timp, adepții teoriilor conspirației se văd drept eroi care luptă împotriva conspiratorilor. Imuni la orice fel de dovezi.

Este atât de greu să îl faci pe un adept al conspirației să se răzgândească pentru că teoriile sale sunt atât de inradacinate in mintea lui. Chiar și lipsa dovezilor pentru o teorie devine dovadă pentru acea teorie.
Evenimente petrecute la întâmplare sunt reinterpretate ca fiind cauzate de conspirații. Orice fel de legături sunt corelate cu semnificații sinistre.

Antidotul este gândirea critică  Există nenumărate strategii prin care teoriile conspirații pot fi demontate. O abordare ar fi să te imunizezi pe tine și conturile tale de pe rețelele sociale de orice fel de teorii ale conspirației sau astfel de adepți. O altă strategie ar fi să încurajezi oamenii să gândească analitic.
Antidotul pentru teoriile conspirației este gândirea critică, care implică o doză sănătoasă de scepticism în timp ce considerăm cu atenție dovezile disponibile.

 Problema este că cei care aderă la teoriile conspirațiilor au devenit din ce in ce mai agresivi în a-și promova ideiile și lor se datorează în mare parte nerespectarea regulilor de protecție impotriva pandemiei, prin faptul ca duc o campaniei de nagarea a existentei pandemiei si îndeamnă oamenii la nerespectarea regulilor care a dus în final la creșterea alarmantă a numărului de infectări, cazuri grave la ATI și decese.

Alin Jivan pastor la Biserica Renovatio marturiste într-o predică ca fost obsedat de teoriile conspirațiilor multi ani, pâna ce Dumnezeu la eliberat , concluzia pe care o trage el este că teoriile conspirațiilor sunt o lucrare demonică, și nu avem nici un motiv sa nu-l credem.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=q8U5BGurRLw&feature=emb_logo

...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.