marți, 18 august 2020

Ultimul sondaj din Germania

Ultimul sondaj făcut în Germania despre măsurile de prevenție împotriva Covid-19 prezintă niște concluzii foarte interesante (în ordinea imaginilor):
 -71% dintre germani nu se tem foarte mult sau se tem puțin de o infecție cu Coronavirus.
 - 28% dintre respondenți se tem mult sau foarte mult. Partea interesantă urmează.
Cu toate ca majoritatea nu își face mari probleme cu virusul:
- 59% afirmă că măsurile luate pentru combaterea răspândirii Coronavirus sunt suficiente, iar 28% ca nu sunt suficiente. Doar 11% le considera exagerate
- 53% consideră insuficiente controalele pentru respectarea măsurilor anti-Coronavirus, iar 35% spun că ar fi suficiente. Doar 7% le considera exagerate.
- 46% declară ca amenzile pentru încălcarea măsurilor anti-Coronavirus nu sunt suficiente, in timp ce 36% le consideră suficiente. Și in cazul ăsta doar o minoritate de 11% le consideră exagerate.

Asta înseamnă civilizație, asta înseamnă respect social. Restul se vede în decalajele economice, sociale, politice, tehnice, etc. dintre Germania și restul Europei. Nemții nu sunt perfecți și nu mai sunt atât de perfecți ca acum 30 de ani când am ajuns eu acolo prima data, dar decalajul rămâne și se perpetuează. Toate țările au oile lor negre, important este raportul față de restul societății. Cu cât este mai mic acesta, cu atât mai mare este gradul de civilizație. Un grad mare de civilizație te ajută sa evoluezi ca nație. Restul este irelevant.
PS: infratest/dimap este un renumit institut dedicat cercetărilor sociologice. Precizia sondajelor realizate de către ei este printre cele mai bune din lume. La toate alegerile din Germania din ‘90 încoace marja de eroare a fost sub 1%.


                     Sursa : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2690079627905669&set=pcb.2690094944570804&type=3&theater                                                       ..........................................................................................................................




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.